Перша леді України Олена Зеленська активно веде свої акаунти в соціальних мережах і частенько розповідає про важливі новини. Також вона не забуває ділитися успіхами своїх проектів про безбар'єрність в країні і встановлення аудіогідів по всій Європі. В Instagram на дружину президента підписано майже 3 мільйони людей.

Олена Зеленська розмістила кілька фотографій із зустрічі з першою леді США Джилл Байден, яка вирішила особисто відвідати біженців в Ужгороді. Дружина Зеленського зазначила, що це дуже сміливий вчинок з боку Джилл, адже на даний момент в Україні немає жодного безпечного місця.

"Це великий вчинок з її боку, адже кожен, хто приїздить зараз в Україну, не може почуватися у стовідсотковій безпеці. Як і кожен з нас. В Україні немає зараз безпечного місця", - заявила перша леді.

Скріншот з Instagram, Олена Зеленська
Скріншот з Instagram, Олена Зеленська

Зеленська з Байден відвідали місцеву школу, де ховаються переселенці зі зруйнованих українських міст. Джилл поспілкувалася з дітьми та їхніми батьками, висловивши своє співчуття і підтримку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"І все-таки Ужгород – наш тил: саме тут, у найбільшому хабі Закарпаття, знайшли прихисток і порятунок тисячі переселенців зі Східної України – матусь і дітей", - написала Зеленська.

Також Олена обговорила з Джилл нову програму, яка надасть всім нужденним українцям психологічну допомогу, і попросила поділитися досвідом. За словами Зеленської, в США існує найпотужніша програма відновлення після посттравматичного стресового розладу (ПТСР).

"До візиту в Україну вона вже встигла поспілкуватися з українськими жінками в Румунії та Словаччині. І найчастіше чула від них питання, чому Путін хоче їх убити…Мабуть, весь світ не здатний на це відповісти. Але що ми можемо – то це заохотити людей жити попри всі замахи на їхні життя й довести їм, наскільки вони безцінні", - написала Зеленська.

Нагадаємо, Олена Зеленська зідзвонилася з першими леді Литви і Франції, з якими здружилася за час війни, і подякувала за допомогу Україні

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська показала лист 9-річного хлопчика одноліткам із зони бойових дій: "У цієї війни дитяче обличчя"

Також портал Знай.uа писав, що Валерій Залужний хоче заїхати на танку на Красну площу, відмовившись від стіни на Донбасі: "З прапорами, музикою"