Через повномасштабне вторгнення росії зруйновано 24 тисячі кілометрів доріг, з них 9 тисяч — це шляхи державного значення. Окрім того, постраждало 300 штучних споруд, передусім це мости.

Про це на брифінгу в Ukraine Media Center розповів перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Так, стало відомо, для того аби відновити пошкоджену інфраструктуру знадобиться щонайменше 3-4 роки. Найпершими почнуть відбудовувати зруйновані мости, аби не ускладнювався рух на важливих напрямках.

Відновлений міст, скріншот
Відновлений міст, скріншот

"Основне завдання зробити проїзди там, де зруйновані мости. Ми встановили вже 30 тимчасових споруд, якими можна рухатися. Розчистили 750 кілометрів доріг у різних містах, зокрема, і на дорогах державного значення. На Київщині розчистили 220 кілометрів доріг комунального значення, йдеться про Ірпінь, Бучу, Гостомель. І ще 260 кілометрів шляхів державного значення. Встановили 17 тимчасових споруд, а над відновленням ще 2-х саме зараз працюємо", — каже Андрій Івко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як зазначив Андрій Івко, за підрахунками Укравтодору, через повномасштабне вторгнення росії, сума збитків для дорожньої інфраструктури становить понад 900 мільярдів гривень.

Нагадаємо, рух Варшавською трасою повністю розблокований: запрацювала переправа через річку Тетерів

Раніше портал Знай писав, нове житло замість зруйнованого: українцям розповіли, як працюватиме механізм компенсації

Також портал Знай повідомляв, Рада пояснила, на кого знижує тиск через війну: податки платити можуть не всі