Через війну мільйони українців зіткнулися з цілою купою переживань. Однак, важливо пам'ятати, з якими б емоціями ви не зіткнулися у цей період - це все є нормою.

На instagram-сторінці "Сніданок з "1+1" зібрали корисні та дієві поради, як допомогти близькій людині у важкій ситуації та надати психологічну допомогу.

Якщо ви раптово помітили різкі перепади настрою у людини, які є для неї нехарактерними, то підійдіть і поговоріть з нею. Важливо сказати, що ви переживаєте за неї, і хочете допомогти. Знайдіть місце де можна поговорити сам на сам, і вам ніхто не заважатиме.

Розмова з друзями, фото: freepik.com
Розмова з друзями, фото: freepik.com

Важливо дати людині зрозуміти, що ви готові вислухати її без осуду та попри все підтримаєте. Під час бесіди цікавтеся її почуттями та думками, дайте людині простір виплеснути всі свої емоції. Скажіть, що не потрібно картати себе за те, що зараз вона не може самостійно вийти з цього стану та запевніть її, що звертатися за допомогою не соромно, а нормально.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Поспілкувавшись та встановивши контакт, запропонуйте людині свою допомогу та підтримку. Важливо, дати людині позбутися почуття безнадії та самотності.

Якщо людина перебуває у несприятливому стані понад два тижні, і це негативно впливає на її повсякденне життя, попросіть її звернутися за допомогою до фахівців. За можливості протягом певного часу поспостерігайте за станом людини та з'ясуйте чи з'явився якийсь результат.

Нагадаємо, як українцям впоратися з тривожністю без Віталія Кіма та Олексія Арестовича: топ-5 порад психолога Каті Гурської

Також Знай повідомляв, якщо людина втратила свідомість: у МОЗ дали інструкцію - це повинен знати кожен

Раніше Знай писав, Дмитро Карпачов закликав батьків не сварити дітей під час війни: "Не треба робити боляче"