Українські пенсіонери зможуть оформити пенсію на півтора роки раніше пенсійного віку, проте слід витримати вимоги.

В Україні набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства", на думку уряду, він відновлює справедливість у питаннях призначення та індексації пенсій. Закон був офіційно опублікований в газеті "Голос України" 29 квітня.

У документі йдеться, що відтепер за словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, пенсію в Україні можна оформити за півтора року до досягнення пенсійного віку. Це дозволить без зволікань отримувати пенсію вже з перших днів виходу на пенсію. Проте діяти такі правила будуть не для всіх, а у тому випадку, коли у людини передпенсійного віку є повний робочий стаж.

"З урахуванням проблем, з якими люди передпенсійного віку зіштовхуються при працевлаштуванні, закон дозволяє достроково призначати пенсії, за півтора року до досягнення пенсійного віку, тим людям, у яких є повний страховий стаж, і трудовий договір з якими розірвано у зв’язку зі скороченням штату, ліквідацією підприємства" - зазначили в Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Достроково призначатимуться пенсії матерям і батькам дітей, хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність. Також у новому законодавстві пенсії будуть індексувати за одними правилами.

Нагадаємо, раніше в Україні спростили умови кредитування: хто може розраховувати на допомогу

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПФУ зробив важливу заяву про виплату пенсій у травні.

Також "Знай.ua" писав, що популярний серед українців продукт знову подорожчав, скільки треба заплатити за кіло гречаної крупи у травні.