Міністерство економіки України повідомило неприємну новину для українських водіїв - підвищено ціни на бензин і дизпаливо. Також оприлюднено їхню середню вартість станом на 5 травня.

Згідно з опублікованими Міністерством економіки України даними, середня вартість бензину становить 31,19 грн/л і дизпалива – 35,63 грн/л. З них обчислюється гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях на початок травня.

АЗС, фото: facebook.com/okkoua
АЗС, фото: facebook.com/okkoua

Відповідно, як зазначають у відомстві, з урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на "звичайний" бензин для його продажів через мережу АЗС не повинна перевищувати 37,69 грн/л, а на "звичайне" дизпаливо - 42,63 грн/л.

Стосовно преміальних марок пального, то вони можуть реалізовуватися з 5%-ною надбавкою. Тому на бензин А-95 слід очікувати ціну у розмірі 39,57 грн/л, а дизпалива - 44,76 грн/л.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося про дефіцит пального на автозаправних станціях. Попри величезні черги заправитися вдавалося не всім. Крім того, було прийнято рішення видавати лише по 10 л пального на автомобіль. Відповідні заяви опублікували найбільші мережі України.

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Раніше Знай писав, дефіцит пального на АЗС: мережі WOG та ОККО оголосили суворі обмеження. Відтепер автозаправні мережі будуть продавати по 10 л пального на добу за наявності картки лояльності чи застосунку

Також ми писали, у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довжелезних чергах, але повертаються ні з чим

Нагадаємо, "Нема чого без діла гасати по Києву", - волонтер звернуся до столичних автомобілістів не створювати черги на АЗС