Про це стало відомо з нової програми «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

«Тема комуналки зараз надважлива, бо у людей немає грошей платити за комуналку. Люди питають, що буде з нарахуванням комуналки саме щодо тих квартир та будинків, які були зруйновані. Чи будуть нараховуватися? Борги за комуналку нарахують навіть за ті будинки і квартири, які зруйновані. Механізм нарахування такий: якщо людина не передає показники лічильника, то для підрахунку використовують соціальний норматив споживання», - заявила Катерина Котенкова.

За її словами, постачальники комунальних послуг не мають повної інформації щодо того, які квартири і будинки зруйновані.

«Крім того, якщо квартира порожня, а власники не подали показники лічильників, відбувається нарахування за соціальними нормативами споживання, тобто загальні, як для всіх. Програма не знає, чи зруйнований будинок або квартира, чи ні. Величезна кількість людей у Київській області, наприклад, де дуже багато було зруйновано будинків, все одно отримали платіжки за газ та електроенергію, хоча їхні будинки повністю знищені», - додала вона.

Однак, продовжує Катерина Котенкова, після того, як влада збере повну інформацію про зруйновані будинки, борги можуть списати.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Саме ось така інформація є вже не від одного експерта, тому сподіваємося, що так і буде», - резюмувала вона.

Нагадаємо, ранше Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла про зміни у соціальному житті, які чекають українців вже у травні.