Про це вона розповіла у новому блозі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

«У травні життя українців зміниться у багатьох аспектах. Не всі внутрішньо переміщені особи будуть отримувати допомогу від держави. З травня правила виплат змінилися. Мова йде про щомісячну допомогу розміром 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину чи на людину з інвалідністю», - заявила вона.

За словами журналістки, з травня допомога виплачується лише переселенцям, які перемістилися з регіонів, де проходять бойові дії або з окупованих місць, або тим переселенцям, чиє житло внаслідок війни виявилося зруйнованим або непридатним для проживання.

«Про це має бути надана заявка у «Дії». На жаль, інші категорії переселенців не будуть отримувати допомогу», - додала вона.

Катерина Котенкова розповіла, що також зміниться порядок нарахування пенсій у випадку втрати годувальника.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Члени родин осіб, зниклих безвісти, зможуть отримати пенсію з втрати годувальника. Подати заявку про безвісти зниклу людину можна буде за телефоном гарячої лінії Нацполіції. Через місяць від дати внесення інформації про зникнення людини до ЄРДР члени сім’ї таких людей можуть отримувати пенсії. Щоправда, про суми поки що невідомо», - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла, які нові податки планує запровадити влада.