Стало відомо про те, що помер перший керівник незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич. Можливо, якби залишився при владі, то все було б у наших країн по іншому.

Про його смерть повідомила дружина Ірина порталу Єврорадіо.

Помер чоловік в ніч на 4 травня в місті Мінськ, і на момент смерті йому було 87 років. За життя політик запам'ятався тим, що був першим главою незалежної Білорусі, поки його на цій посаді не змінив диктатор Олександр Лукашенко.

Станіслав Шушкевич, фото: вільне джерело
Станіслав Шушкевич, фото: вільне джерело

Справа в тому, що в кінці квітня чоловіка доставили в реанімацію після перенесеної хвороби коронавірусу, але вже через два дні його відправили додому, так як стан покращився, але здоров'я все ще було підірвано хворобою. Найімовірніше, це і стало причиною смерті чоловіка.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Станіслав Шушкевич був білоруським вченим, а також народним депутатом. Пізніше був обраний заступником Голови Верховної Ради, а після серпневого путчу в 1991 році очолив Білоруський парламент.

Станіслав Шушкевич, фото: Єврорадіо
Станіслав Шушкевич, фото: Єврорадіо

Крім того, він був одним з учасників Біловезьких угод, які в грудні того ж року повністю поховали СРСР.

Зі свого поста був знятий лише на початку 1994 року, коли програв у виборах президента, і не пройшов у другий тур.

Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі
Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі

Восени 1996 року підписував заяву до Конституційного Суду про імпічмент Олександра Лукашенка. Тривалий час він очолював білоруську соціал-демократичну Грамаду. Також, був затятим критиком політики Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, що "В день смерті Путіна – безкоштовне шампанське": київський ресторан повторив історичну ідею 1953 року, коли помер Сталін

Раніше повідомлялося, що Аваков розповів, як знайдуть труп Путіна

Також, США відродить програму Другої світової для допомоги Україні: що відомо про ленд-лізу