Під час війни українці масово почали діставати свої заощадження через те, що багато хто втратив роботу. Відчуваючи потребу у фінансах населення України почало продавати накопичену іноземну валюту.

Так, лише за квітень 2022 року українці продали комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на $315,2 млн. У той час купили валюти всього на $77,4 млн. Як зазначили у Національному банку України чистий продаж валюти склав $237,8 млн.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

Варто нагадати, що під час воєнного стану НБУ Постановою № 18 від ранку 24 лютого не забороняв продаж валюти, на відміну від її купівлі. Однак, ввечері цього ж дня вийшло уточнення, згідно з якими банкам було дозволено у разі наявності залишків валютних цінностей в касах на момент прийняття "воєнної" постанови, здійснити їх продаж клієнтам у межах залишку.

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Вже 14 квітня 2022 року Національний банк України дозволив банкам відновити продаж готівкової іноземної валюти населенню. До того ж важливо, що курс продажу може відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ. Продаж безготівкової валюти як і раніше заборонений.

Нагадаємо, українська економіка втратить не менше 30% через війну: як це вплине на ціни та курс долара у подальшому

Раніше портал Знай писав, Нацбанк послаблює обмеження на купівлю валюти: що зміниться для громадян України

Також портал Знай повідомляв, якщо банкноти гривні пошкодив вогонь, в НБУ пояснили, що спершу потрібно зателефонувати у відповідний регіональний підрозділ грошового обігу НБУ