З початку повномасштабного вторгнення росії за останні два місяці статус безробітного в Україні набули 85 000 осіб, з них 79 000 українців отримують допомогу з безробіття.

На реєстрацію у Державній службі зайнятості під час воєнного часу приймають навіть без трудової книжки та документів про освіту. А зареєструватися можна навіть через "Дію".

Зареєстрований безробітний має кожні 30 календарних днів відвідувати центр зайнятості. Про відсутність з поважних причин потрібно зателефонувати або іншим чином повідомити про це.

Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості
Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості

Мінімальну допомогу по безробіттю у розмірі 1000 грн на місяць згідно з законом отримують особи, які не мають страхового стажу (молодь до 35 років), або мають, але протягом 12 місяців до реєстрації він був меншим за 6 місяців.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Право на виплати у розмірі 1800 грн мають безробітні, які мали страховий стаж більше шість місяців, але на момент розрахунку допомоги їм неможливо було розрахувати середньоденну зарплату через брак інформації.

Евакуація, фото: ВРУ / Телеграм
Евакуація, фото: ВРУ / Телеграм

Також варто знати, що внутрішньо переміщені особи, яка не мають підтвердженого страхового стажу, можуть отримувати мінімальну допомогу з безробіття протягом не більше 180 календарних днів.

А у випадку, якщо людина звільнилася за власним бажанням, або угодою сторін - допомогу такі особи отримуватимуть протягом 270 календарних днів.

Центр зайнятості, скріншот: YouTube
Центр зайнятості, скріншот: YouTube

Раніше Знай писав, ціни на хліб у травні зміняться: скільки коштуватиме найнеобхідніший продукт

Також ми писали, дефіцит пального на АЗС: мережі WOG та ОККО оголосили суворі обмеження

Нагадаємо, українцям показали нові ціни на гречку, рис, рослинну олію і борошно у травні. Фахівці запевняють, що Україна не залишиться без продуктів, проте ціни на них все ж будуть "кусатися