Щоб кухня виглядала свіжо та затишно, слід подбати, зокрема, й про чистоту кухонних рушників. Саме вони часто псують всю картину.

Як позбавитися від неприємного запаху та плям на кухонних рушниках розповідає theLime. Українцям показали поширені лайфхаки, які зроблять життя простішим, а кухню - більш затишною.

Від неприємного запаху рушників врятують:

1. Оцет (250 мл) на 10 л води. Замочити рушники на пів години, а тоді виправити з подвійним полосканням. Щоб усунути запах оцту перед останнім циклом полоскання додаємо трішки лимонної кислоти.

Програми прання
Програми прання, pixabay.com

2. Перед пранням у відсік для порошку додаємо 100 г соди та запускаємо прання у звичайному режимі. А наприкінці полоскання заливаємо розчин з оцту та води.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

3. На 6 л води (80°С) додаємо 2 ст. л. перекису та 1 ст. л. нашатирного спирту. Рушники замочити на півгодини, а тоді прополоскати в чистій воді.

4. В кип'яток додаємо сухий відбілювач (2 ст. л.), рослинну олію (2 ст. л.) та звичайний пральний порошок (дві третини склянки). Перемішуємо і замочуємо у цьому розчині білі рушники до охолодження води. Потім - добре прополоскати.

Приготування на кухні, фото: Getty Images
Приготування на кухні, фото: Getty Images

Позбутися плям допоможуть:

1.1 ст. л. солі розводимо у 1 л води кімнатної температури. Покласти туди рушник на 1 годину, потім випрати. Ефективно допоможе позбутися плям від томатного соку, кави та жиру

2. Суху гірчицю розвести з водою до консистенції сметани та нанести на плями. Через кілька годин прополоскати і випрати.

3. Рушники з жирними плямами замочити в теплій воді та нанести на кожну з них відбілювач. Через півгодини-годину випрати вручну або в пральній машині.

4. Натерти рушники господарським милом, покласти їх у пакет, зав'язати і залишити на ніч. Зранку випрати. Спосіб підходить, як для білих, так і для кольорових рушників.

5. Звичайний засіб для миття посуду допоможе позбутися жирних плям. Рушники потрібно замочити у теплій воді й додати засіб, залишивши на кілька годин. Далі прополоскати і випрати.

Прибирання кухні, скрін з відео
Прибирання кухні, скрін з відео

Раніше Знай писав, як зміняться цінники на полицях супермаркетів у травні — актуальні ціни та прогнози

Також ми писали, соціальне житло: все, що потрібно знати вимушеним переселенцям

Нагадаємо, популярний серед українців продукт знову подорожчав: скільки будемо платити за улюблену гречану кашу у травні