У Польщі зробили важливу заяву щодо виплат допомоги українським біженцям. Про це в соцмережі facebook повідомляє Пенсійний кур'єр.

З початку повномасштабної війни мільйони українців вимушено покинули будинки і виїхали в інші країни. Польща стала лідером за кількістю прийнятих біженців з України. За деякими даними сусідня країна прийняла у себе 2,5 мільйона громадян України.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Так, у Польщі зробили важливу заяву стосовно соціальної допомоги для українських біженців. Польський сейм прийняв поправку до Закону Про спеціальну допомогу і тепер отримувати гроші від країни українці зможуть протягом 120 днів. Поправка до закону набуде чинності після схвалення Сенатом Польщі.

Польща, скріншот: Youtube
Польща, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Внаслідок, термін виплат допомоги на житло та харчування збільшили рівно вдвічі – на 60 днів більше, ніж передбачено чинним законодавством.

До слова, розмір допомоги для українських біженців у Польщі становить 40 злотих на добу, що становить близько 300 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими.

Також наш портал інформував, два кроки, щоб відновити загублене або пошкоджене посвідчення УБД - зібрати документи і переслати.

Крім того, наш портал інформував, секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як зброя від США змінить ситуацію на фронті: Путін підпише капітуляцію вже скоро.