В Україні мають намір скасувати нульове розмитнення автомобілів, що ввозяться в Україну. Втім, це торкнеться не всіх. Детальніше про прийдешні зміни розповів голова Комітету ВР з податкової та митної політики Данило Гетманцев у facebook.

Гетманцев заявив, що зміни не торкнуться ні гуманітарної допомоги, ні ввезених для ЗСУ автомобілів. Вони будуть проходити через митницю без сплати будь-яких податків і в прискореному режимі.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

У той же час за ввезення автомобілів для власних потреб українцям доведеться платити податок. Він додав, що на кордоні збільшилася кількість бажаючих ввести автомобілі преміумкласу і підкреслив, що ті, хто може собі дозволити такі покупки у воєнний час зможуть і сплатити податок.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Країна повинна встановити пільги, але пільги в першу чергу для тих, хто їх об'єктивно потребує. Але круту BMW ніколи не купують за останні гроші, а людям, які можуть собі дозволити таку покупку, в принципі знижка не потрібна. Тому повторюся, що вся гуманітарна допомога, в тому числі і автомобілі, залишається без податку. По інших позиціях, якщо законопроект 7311 приймуть, ми відновлюємо можливість отримувати доходи до бюджету близько одного мільярда доларів на місяць", - заявив Гетманцев.

Раніше Знай писав, російські окупанти можуть продовжити завдавати ударів по Україні з кораблів.

Також ми писали, Німеччина готова завдати жорсткого удару по Росії.

Нагадаємо, медстраховка і аптеки в Чехії: як українським біженцям придбати ліки закордоном.