Приємною новиною потішили українців, які полюбляють ласувати полуницею. Адже за тиждень теплична ягода подешевшала одразу на 25%.

Українські виробники зараз пропонують гуртом полуницю за ціною 150-180 гривень за кілограм, а це на 25% дешевше, ніж минулого тижня. Суттєве зниження ціни на цей продукт, експерти East Fruit пояснюють двома причинами.

Полуниця,  скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

На думку експертів на цей факт мала вплив наявність на ринку відносно недорогої грецької та іспанської полуниці, яка коштує 120-150 гривень за кілограм.

Крім того, через не дуже великий попит і у зв'язку з проблемами реалізації, адже на частині території півдня України йдуть бойові дії, у результаті ми отримали суттєве зниження ціни полуниці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Полуниця, скрін, відео YouTube
Полуниця, скрін, відео YouTube

Фахівці пояснюють, що в основному головними споживачами полуниці є жінки й діти. А вони, як відомо, у кількості близько 5 мільйонів виїхали закордон після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Щобільше, очікується й подальше зниження вартості полуниці, попри воєнні дії з російськими окупантами. Водночас сезон ґрунтової полуниці може початися трохи пізніше через погодні умови.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Раніше Знай писав, оцінка пошкодженого майна українців: як отримати відшкодування за втрачене житло

Також ми писали, зарплату у воєнний час нараховуватимуть по-іншому: уряд вніс зміни

Нагадаємо, ДБР "потрусило" братів Віктора Медведчука і Тараса Козака на Львівщині: на поверхню вилізли несподівані факти