З початку повномасштабної війни на території України багато громадян залишилися без роботи, без засобів до існування і без їжі.

У зв'язку з цим банки оголосили кредитні канікули, оплачувати комунальні послуги українцям запропонували по можливості.

Але свідомість і розважливість українців взяла гору, чим ми в черговий раз заслужили повагу у всього світу.

В НБУ повідомили про те, що українські позичальники намагаються в межах своїх фінансових можливостей сумлінно повертати кредити і платити необхідні відсотки за ними навіть там, де ведуться бойові дії.

При посиленні фондування це дозволить фінустановам активніше кредитувати населення, крок за кроком наближаючи сегмент роздрібного кредитування до довоєнних обсягів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Банк. Фото: скрін youtube
Банк. Фото: скрін youtube

Як зазначають учасники ринку, це відбуватиметься за рахунок підвищеного попиту, зокрема, у повоєнний час.

Крім того, кредитування онлайн, значно зміцнило свої позиції в період коронакризіса, буде швидко відновлюватися і вдосконалюватися.

"Як регулятор ми надаємо фінансовим компаніям необхідну підтримку в рамках чинного законодавства. Ми розуміємо, що сьогодні вони повинні зосередитися виключно на професійній діяльності. Саме тому на період дії воєнного стану ми встановили мораторій на планові та позапланові перевірки, скасували заходи впливу на неподання звітності та інформації, відстрочили термін приведення діяльності у відповідність до вимог нових регуляторних документів і т. д. упевнений, ринок буде відновлюватися і розвиватися"– - начальник управління нагляду за фінансовими компаніями департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Олександр Залєтов.

НБУ
НБУ

Нагадаємо, що українцям розповіли, як зміняться ціни на нерухомість після війни: все залежить від біженців.

Раніше ми повідомляли, що Україні загрожує дефіцит овочів: чого можемо не побачити на прилавках цього року.