Бійці ДСНС із Чернігівщини називають Патрона своїм "талісманом". Дворічний пес породи джек-рассел-тер'єр супроводжує піротехніків всюди й завжди, і допомагає розміновувати Україну.

Як розповіли у ТСН, власник собаки все ж розраховував на іншу долю для свого улюбленця. Ще два роки тому керівник піротехнічної групи Михайло Ільєв подарував цього пса на день народження своєму синові. Однак, з першого дня повномасштабного вторгнення росії пес став справжнім сапером.

Пес Патрон, скріншот з відео
Пес Патрон, скріншот з відео

"Важко працювати, тому що багато різних запахів. Особливо, коли згоріла техніка, різні порохи, воно все перегоріло, то він починає чхати, якщо сильне забруднення. А коли працює на протитанкових мінах, то він розуміє, що десь має бути щось закопане, і його потрібно знайти. Якщо його знаходить, то він подає нам так званий сигнал", - зазначив Михайло Ільєв.

Якщо Патрон відпрацював свою зміну добре, то він отримує заохочення, свій улюблений твердий сир. Однак, господарі Патрона все ж розраховували на іншу славу для собаки. Він має гарний родовід, тож його готували до собачих виставок та змагань.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пес Патрон, скріншот з відео
Пес Патрон, скріншот з відео

"Ніхто не розраховував, що він під час війни покаже себе так з іншої сторони, і слава прийде не по виставках, а слава прийде по розмінуваннях", - каже Михайло Ільєв.

Пес Патрон, скріншот з відео
Пес Патрон, скріншот з відео

Оскільки Патрон не службовий пес, зарплату сапера він не отримує, а от навантаження у собаки подвійне. Окрім розмінування, він позує для своєї сторінки в соцмережах, та як справжня зірка фотографується з усіма охочими.

Нагадаємо, пес Патрон допомагає українцям боротися з російськими окупантами: вже знешкодив 90 мін

Раніше Знай повідомляв, пухнаста красуня "Куля" захищає українські землі разом з прикордонниками: вселяє віру в перемогу

Також Знай писав, рятувальники показали, як працює їх незамінний помічник - відчуває російську вибухівку одразу: "Хто хороший хлопчик?"