Віряни відсвяткували великодні свята, проте весь тиждень з 25 квітня по 1 травня є чи не найкращим часом, щоб звернутися в молитві до Бога. В цей час слід перейнятися світлими і чистими думками, глибокою вірою і повагою до Бога і всіх святих.

У Великодню седмицю замість ранкових читають Молитву на Святу Пасху.

Молитва на Святу Пасху

"Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і сущим у гробах, життя дарував. (Тричі). Воскресіння Христове бачачи, вклонімося святому Господу Ісусу, єдиному безгрішному. Хресту твоєму поклоняємося, Христе, і святе Воскресіння Твоє співаємо і славимо: ти бо єси Бог наш, хіба тобі іншого не знаємо, ім'я твоє іменуємо.

Прийдіть всі вірні, вклонімося святому Христовому воскресінню: се бо хрестом прийшла радість всьому світу. Завжди благословіть Господа, співаємо воскресіння його: розп'яття, бо зазнавши, смертю смерть зруйнуй." (Тричі)

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Великдень, фото пресслужба МВС України
Великдень, фото пресслужба МВС України

Під час Світлої седмиці віруючі можуть попросити прощення гріхів, благословення, даруванні сил і здоров'я. Прості молитви допоможуть кожному заручитися підтримкою Всевишнього і отримати допомогу в скрутну хвилину. В цей час моляться і за померлих родичів.

Молитви за спочилих

Упокій, Господи, душі рабів твоїх (ім'я), прости їм всі гріхи їх вільні і мимовільні, даруй їм Царство Твоє небесне і створи їм вічну пам'ять. (Цю коротку молитву слід читати якомога частіше).

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії на життя вічне покійних рабів твоїх (ім'я) і, як благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і руйнуєш брехню, полегши, відпусти і прости всі гріхи їх вільні і мимовільні, визволи їх від вічної муки і вогню геєнського і даруй їм причастя і насолоду вічних твоїх благ, які Ти приготував для тих, хто любить тебе. Бо хоча вони і згрішили, але не відступили від тебе, а безсумнівним Отця і Сина і Святого Духа вірували, в трійці славимого Бога і Трійцю в єдності православно до останнього подиху свого сповідували. Тому будь милостивий до них, і віру в тебе замість справ прийми, і зі святими твоїми, як щедрий, упокій: бо немає людини, щоб жив і не згрішив. Бо Ти один без всякого гріха, і правда Твоя-правда вічна; і Ти один Бог милості, щедрот і людинолюбства, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Великдень 2022, богослужіння ПЦУ фото Знай.ua
Великдень 2022, богослужіння ПЦУ фото Знай.ua

Нагадаємо, що "Укрпошта" випускає марку-продовження про крейсер "Москва", розкуплену за мить.

Раніше ми повідомляли, що у путіна помітили черговий "ляп" - навіть до церкви нормально сходити не може: зганьбили богослужіння на Великдень.