Великдень - одне з найголовніших свят у році для православних українців. Існують цікаві українські традиції, про які мало хто знає.

Биття яєць символізує боротьбу добра і зла. У недільний ранок потрібно бити яйця три рази, а найміцніше зберігати ще три дні.

Існує обливальний понеділок. У цей день після Великодня існує традиція з давніх часів. Хлопці обходили будинки і обливали водою дівчат для "очищення". А дівчатка за це дарували їм крашанки.

Під час приготування пасок не можна лаятися, видавати гучні звуки і навіть гупати дверима. Інакше тісто не підніметься.

Великдень, фото пресслужба МВС України
Великдень, фото пресслужба МВС України

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Вважається, що високі паски несуть щастя і мир в сім'ї.

У сам день Великодня заборонено шити, в'язати, прибирати і займатися фізичною роботою. Не можна сумувати або сваритися. Заборонені також нечестиві думки і лихослів'я, не можна засуджувати інших.

Не можна викидати сміття після заходу сонця перед святом, вважається, що так можна викинути удачу. Якщо загадати бажання і з'їсти освячене яблуко, бажання збудеться. Крихти після великодньої трапези потрібно згодувати птахам, так можна залучити до будинку гроші.

Великдень, фото пресслужба МВС України
Великдень, фото пресслужба МВС України

Нагадаємо про теплі і ніжні привітання з Великоднем у віршах і прозі: зробіть приємно мамі, коханій людині або колезі.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем, пообіцявши гучну перемогу над орками: "Ніщо не зможе подолати".

Також ми повідомляли, як освятити кошик з пасками вдома, молитви і ритуал.