Президент України Володимир Зеленський розповів про нові домовленості з іншими країнами. Допоможуть відбудувати Україну після війни.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, де активно сповіщає про події в Україні, а також публікує нові звернення до народу.

Днями, під час міністерського круглого столу український гарант звернувся до Світового банку, щоб отримати кошти на післявоєнну відбудову країни.

"Результат - $4,8 млрд для відновлення України. Вдячний за те, що нас чують і підтримують. З такою допомогою ми зможемо швидко відновити державу. 🇺 🇦" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На даний момент державний бюджет фінансує тільки дві групи витрат-армію і соціальне забезпечення. Саме тому радник президента України з економічних питань Олег Устенко впевнений, що Україна зможе отримувати від Заходу необхідне фінансування.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Володимир Зеленський. Фото: YouTube

Воно становить приблизно 7 мільярдів щомісяця, що допоможе покрити першочергові видатки державного бюджету.

Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube
Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube

"Світова спільнота розуміє, що ми повинні бути фінансовані. Я б сказав, що ми зараз бачимо, наприклад, у Вашингтоні і те, що після того було засідання Великої Сімки, ми розуміємо, що навіть є конкуренція, хто дає кошти для України, тому що і Велика сімка хоче мати лідируючу роль в цьому, і Міжнародний валютний фонд займається цим, і окремі країни хотіли б бути лідерами у фінансуванні України. Питання вирішене принципово " - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як насправді почалася війна з рф

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський створив Нацраду з поствоєнного відновлення України

Також, Україна готується до військової деблокади Маріуполя через "тишу" в Москві-Зеленський