Цього року православний Великдень випадає на 24 квітня 2022 року. Додаткових вихідних, як це було раніше не буде через воєнний стан. 25 квітня - день після Великодня буде звичайним робочим днем.

Чи працюватимуть церкви в комендантську годину на Великдень?

Національна поліція повідомила, що церкви в тих регіонах України, де діятиме комендантська година, будуть закриті — це стосується і ночі на Великдень, 24 квітня. У цей період не проводитимуть богослужіння.

Великдень, фото: скріншот з відео
Великдень, фото: скріншот з відео

Тому там, де діє комендантська година, освячення великодніх кошиків буде проводитися на прилеглій до храмів території або 23 квітня протягом дня і ввечері, або вранці 24 квітня, після завершення комендантської години.

Зазначимо, що в тих районах, де немає підвищеної небезпеки через бойові дії, духовенство може звернутися до органів місцевої влади за роз'ясненням про можливість зміни режиму комендантської години у Великодню ніч.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Яка комендантська година встановлена на Великдень у різних містах України


У ніч на 24 квітня в таких українських містах комендантська година триватиме з 22:00 до 5:00: Київ, Житомир, Полтава. Комендантська година з 21:00 до 06:00 діятиме в Одесі, Кропивницькому та Миколаєві.

У Тернополі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Чернівцях она діятиме з 23.00 до 05:00. З 21:00 до 05:00 у Запоріжжі, Чернігові та Сумах. У Харкові та Вінниці - з 20:00 до 6:00. А у Львові та Луцьку з 23:00 до 6:00.

Великдень, фото: скріншот з відео
Великдень, фото: скріншот з відео

Відзначимо, що в Дніпрі комендантську годину в ніч на Великдень скасували (ввечері 24 квітня комендантська година відновиться — з 22:00 до 05:00). Всі віруючі в ніч на 24 квітня зможуть відвідати богослужіння.

У Рівному комендатська година буде 22:00 до 06: 00, проте в ніч на 24 квітня дозволена робота церков і переміщення жителів до місць проведення богослужінь і перебування поблизу церков.

Нагадавши, швидкий паску на Великдень без замісу тіста: простий рецепт, який стане улюбленим у вашій родині

Раніше Знай писав, паска на Великдень, який завжди ідеально піднімається: швидкий рецепт до свята і глазур з 3 інгредієнтів

Також Знай повідомляв, як приготувати куряче яйце правильної консистенції, щоб отримати ідеальні крашанки на Великдень