Канцлеру Німеччини Олафу Шольцу може загрожувати відставка через відмову постачати Україні важке озброєння.

Як повідомляє видання Spiegel, невдоволення рішенням канцлера наростає всередині коаліції, а опозиція вже наступного тижня може запустити процедуру оголошення недовіри Шольцу. Нерішучість Шольца у військовій допомозі Україні може привести його до відставки.

Так, стало відомо, що вже наступного тижня лідери Опозиційного блоку Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів мають намір внести проект резолюції про постачання важкого озброєння Україні. Вона може набрати більшість голосів, оскільки і в самій коаліції ідея поставок важкого озброєння Києву має широку підтримку.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

"у цьому випадку позиція Шольца настільки сильно похитнеться, що йому фактично доведеться просити вотуму довіри, тобто забезпечити собі більшість у Бундестазі", - пише видання.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто відзначити, що в посивілий час суперечки про внесок Німеччини в озброєння української армії набирають обертів, особливо зважаючи на новий наступ Росії, у зв'язку з яким потреби України в озброєнні ще більш очевидними.

Варто нагадати, що напередодні, стало відомо, що за вказівкою Олафа Шольца Міноборони Німеччини викреслило все важке озброєння зі списку військової допомоги Україні. Список, поданий Україною Німеччини з проханням надати озброєння, скоротився з 48 до 24 сторінок.

Нагадавши, ганебні Безхребетні труси: німцям та ізраїльтянам буде соромно поколіннями за своїх лідерів

Раніше Знай писав, Джастін Трюдо зробив важливу заяву для України: Канада зважилася на відправку важкої артилерії

Також Знай повідомляв, Борис Джонсон став на захист України перед партнерами по НАТО: "схиляють Київ на умови Росії"