Стало відомо про те, як українці отримуватимуть субсидії в умовах війни. Ще одна спрощена процедура від Міністерства соціальної політики.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Пенсійного кур'єра в соціальній мережі Facebook, де регулярно публікують важливу інформацію, яка стосується виплат.

Крім автоматичного нарахування субсидій після опалювального сезону, уряд надав право призначати субсидію людям, які отримували або купували валюту.

Про це заявили в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Йдеться про людей, які отримали валюту від благодійних організацій, або ж купили її для оплати лікування, або ж навчання.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Додамо, що раніше відповідно до пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Кабміном від 21.10.1995 №848 (зі змінами), субсидію не призначали, якщо будь-хто з членів домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією здійснив операції з купівлі. іноземної валюти (готівкові або безготівкові) на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Крім того, Марина Лазебна розповіла про те, що буде здійснено автоматичне перепризначення в регіонах, де органи соціального захисту перестали працювати через бойові дії, або ж у зв'язку з тимчасовою окупацією російськими військами.

Нагадаємо, що в Укрпошті розповіли, як отримати пенсію та інші виплати в умовах війни: інструкція для українців

Раніше повідомлялося, що в Мінсоцполітики роз'яснили, на які послуги житлова субсидія надається раз на рік

Також, як погасити платіжку за газ "ковiдною" тисячею: докладна інструкція для українців. Нові можливості для "ковiдної" тисячі, як скористатися