У росії розгорілися масштабні лісові пожежі. Дим вже огорнув Омськ, Новосибірськ та Красноярськ. Найскладніша ситуація наразі в Сибіру.


Про це у вівторок, 19 квітня, повідомляє Грінпіс росії.

Так, стало відомо, що з початку року у росії площа природних пожеж до середини квітня перевищила аналогічні показники минулого року вдвічі. Вогонь охопив вже два мільйони гектарів.

Пожежа в росії, скріншот
Пожежа в росії, скріншот

"У 2021 році на цей час вогонь пройшов по 915,6 тис. га, тоді як цьогоріч із початку року площа становила вже 2,2 млн га", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Пожежа в росії, скріншот
Пожежа в росії, скріншот

Наразі аби боротися зі стихією, особливий протипожежний режим запроваджено біля Воронезької, Калінінградської, Самарської, Курганської, Тюменської, Свердловської, Омської, Амурської областей, Забайкальського, Хабаровського, Красноярського країв, Хакасії, Туви і Бурятії. Варто зауважити, що він передбачає повну заборону відвідування людьми лісів і в'їзду в них техніки.

Пожежа в росії, скріншот
Пожежа в росії, скріншот

Повідомляється, що наразі дим від природних пожеж огорнув Новосибірськ, Омськ і Красноярськ. До того є одна з найскладніших ситуація залишається у Сибіру.

Відео можна переглянути тут.

Нагадаємо, у росіян закралися підозри після вибуху у Бєлгороді й звинувачень у сторону України: "У них вже ж нема авіації"

Раніше портал Знай писав, жителі Бєлгорода знову поскаржилися на вибухи: білий стовп диму почав підніматися в небо

також Знай повідомляв, у Бухаресті автомобіль врізався в російське посольство: водія не вдалося врятувати