У Білорусі виробники цукру планують підвищити відпускні ціни на свою продукцію, щоб її не вивозили до росії. Про це заявили у білоруському концерні Білдержхарчпром.

Як відомо, росія з початком війни зіштовхнулася з нестачею цукру. Ціни там піднялися вдвічі, виник дефіцит.

Скрін, відео YouTube битва за цукор
Скрін, відео YouTube битва за цукор

«Нинішня зміна відпускної ціни – превентивний захід з урахуванням конʼюнктури ринку, що склалася. На тлі дворазового цінового розриву з Російською Федерацією експерти прогнозують можливість масового вивезення цукру за межі Білорусі», – йдеться в повідомленні.

В концерні зауважили, що їх основне завдання – забезпечити продуктами харчування насамперед внутрішній ринок Білорусі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

«Сьогодні ми відзначаємо значне зростання попиту на цукор: якщо у січні – березні 2021 року на душу населення продавали 1–1,5 пачки цукру на місяць, то у березні цього року на одну особу з полиць магазину йшло орієнтовно вже 3 кг цукру. І це ми беремо до уваги не лише доросле населення, а й дітей раннього віку», – зазначають у концерні.

Там додали, що, вочевидь, одна людина не може споживати цукор у таких обсягах. Зрозуміло, що його вивозять для продажу в росії.

Нагадаємо, раніше у рф більше не можуть користуватися шрифтами Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma і Helvetic.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі показали майбутнє російської косметології.

Також "Знай.ua" писав, що журнал для дорослих Maxim дає в подарунок гречку, показуючи груди Медведєвої: "Експеримент".