Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, як у 2022 році в умовах війни проходитиме ЗНО і до чого готується випускникам. Цим глава відомства поділився в ефірі "Сніданок з 1+1".

Сергій Шкарлет спростував чутки, що ЗНО у 2022 році скасовується. Він заявив, що випускникам та абітурієнтам доведеться складати ЗНО, однак воно проходитиме в іншому форматі. За його словами випускникам доведеться здавати не 3-4 тести, як раніше, а всього один - мультипредметний тест. Даний тест міститиме по 20 завдань з трьох предметів - української мови, математики та історії України.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Шкарлет підкреслив, що Дистанційно здати тест не вийде, тому абітурієнтам необхідно бути присутнім фізично. Час на здачу ЗНО-90 хвилин, з можливістю перерватися в разі повітряної тривоги.

ЗНО / скріншот з відео
ЗНО / скріншот з відео

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"ЗНО буде, але формат його буде змінений. Основна відмінність полягатиме в тому, що, якщо раніше абітурієнти складали три або чотири іспити ЗНО, то сьогодні це буде один - національний мультипредметний тест, який здаватиметься протягом 90 хвилин. Він акумулюватиме в собі три важливі дисципліни - українська мова, математика та історія України. По 20 завдань з кожного, це буде один єдиний тест. Навіть з можливістю перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест", - сказав міністр.

Раніше Знай писав, мати російського строковика закликала не пускати дітей на "ганебну" війну в Україну: "Не принесе славу".

Також ми писали, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "Притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, пошкоджене та зруйноване під час війни майно: українцям пояснили, як працюватиме механізм компенсації.