Для відбудови легендарного літака Ан-225 "Мрія", який під час обстрілів знищили російські окупанти, залучать провідні компанії світу.

Про це зазначили у пресслужбі ДП "Антонов".

Знищення російськими окупантами єдиного у світі літака Ан-225 "Мрія" стало важким ударом не лише для підприємства "Антонов" та українців, а й для всієї світової спільноти. Саме тому його відновлення дуже важливе завдання.

Літак АН-225 "Мрія"
Літак АН-225 "Мрія"

"Деякі основні агрегати для планера літака є в наявності. Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати. Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін", — зазначають у компанії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який зруйнували росіяни, визначить спеціальна комісія, що створюється під егідою ДК "Укроборонпром". Звідки буде фінансуватися відновлення літака також визначатиме держава.

Ан-225 "Мрія"
Ан-225 "Мрія"

"Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована", — зазначають на підприємстві.

У світі літак "Мрія" завжди зустрічали із оваціями. Підірвавши легендарний його, російські окупанти перетворили "Мрію" на символ.

Нагадаємо, "Антонов" готовий взятися за відновлення легендарної Ан-225 "Мрія": є все, крім грошей

Раніше Знай писав, згорілий Ан-225 "Мрія" в Гостомелі подав ознаки "життя": хоче знову літати в небі

Також Знай повідомляв, як зараз виглядає знищена російськими загарбниками легендарна "Мрія": без сліз дивитися неможливо