Колектив Державного підприємства "Антонов" запропонував заснувати Міжнародний фонд відродження найбільшого транспортного літака Ан-225 "Мрія".

"Антонівці" звернулися з ініціативою до світової спільноти, розмістивши допис на сторінці держпідприємства у Facebook.

Зазначають, що у колективу збережена конструкторська та науково-технічна документація, вони повні надії та наснаги, щоб відробити неперевершений літак.

Наперекір війні, колектив вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака, як одного з символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 "Мрія".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, що російські окупанти знищили український літак на аеродромі "Антонов" у Гостомелі наприкінці лютого. Всього було випущено туди три ракети.

Після знищення літаків до українців звернувся один зі співробітників, колишній капітан Мрії, Дмитро Антонов. Він звинуватив керівництво в зрадництві. Було зазначено, що літаки та весь екіпаж київського аеродрому в Гостомелі пропонували передислокуватися в надійніше місце задовго до бойових дій.

Пропонували перебратися у Польщу, або в Лейпціґ. Однак, топменеджмент "Антонова" втік і не віддав розпорядження про евакуацію літаків. Тепер всі ці літаки знищені окупантами. Відповідь на це ніхто не дав, адже керівники незадовго до війни втекли з країни.

Нагадаємо, раніше воїни ЗСУ продовжують зачищати Ірпінь, Бучу та Гостомель від окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на російських кораблях в порту Бердянська були зрадники з 2014 року.

Також "Знай.ua" писав, що Ірина Верещук розповіла про перший повноцінний обмін полоненими з росією.