Стало відомо про те, що Польща продовжує показувати свою вірність Україні та її народу. Цього разу вони ввели ембарго на російське вугілля. Як це має вплинути на сусіднього агресора.

Відповідний закон підписав президент країни Анджей Дуда. Вони вирішили одними з перших відмовитися від російського вугілля, адже агресія неприпустима, і це негайно потрібно зупинити.

Анджей Дуда, фото з відкритих джерел
Анджей Дуда, фото з відкритих джерел

Крім того, новий законопроект передбачає заморожування активів осіб, які підтримали російську агресію проти України.

Також, закон забороняє ввезення в Польщу і транзит через Польщу вугілля з Російської Федерації або Білорусі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

вугілля, корисні копалини // фото Getty Images
вугілля, корисні копалини // фото Getty Images

Нові правила визначають, зокрема, застосування обмежувальних заходів, описаних в правилах ЄС, а також правила і порядок видачі рішень про включення в список осіб і організацій, що підпадають під дію цих заходів, і виключення з нього.

Контролювати виконання цього закону буде начальник митно-податкової служби. Якщо раптом буде зафіксовано порушення, відразу товар опиниться під арештом, і буде прийнято рішення про його конфіскацію. Ті, хто зважиться на порушення буде змушений заплатити штраф у розмірі 20 мільйонів злотих.

Україна з Польщею домовилися побудувати газопровід
Україна з Польщею домовилися побудувати газопровід

Також, в законі йшлося про заборону на використання символіки, яка підтримує російську агресію проти України. Це також тепер каратиметься штрафом, або ж позбавленням волі на строк до двох років.

Не можна не відзначити того факту, що Польща одна з перших почала допомагати Україні в цій війні, і прийняла у себе кілька мільйонів біженців.

Вони не можуть сидіти спокійно, коли в сусідній державі відбувається агресія. Саме тому не чекаючи ЄС, вони ввели ембарго.

вугілля, корисні копалини // фото Getty Images
вугілля, корисні копалини // фото Getty Images

"Навіть якщо таке рішення не буде прийнято Євросоюзом, ми самі приймемо його протягом декількох місяців, щоб подати хороший приклад і спонукати інші країни вчинити так само", – сказав заступник Міністра закордонних справ.

Польща, скріншот youtube "5 канал"
Польща, скріншот youtube "5 канал"

Нагадаємо, що Джо Байден підписав укази про введення нових санкцій щодо Росії і Білорусі – ніяких грошей за газ, нафту і вугілля

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський показав Європі, навіщо краще відмовитися від нафти і газу Росії

Також, ЄС ввело для рф п'ятий пакет санкцій-ембарго на вугілля за різанину в Бучі