Українським виробникам картоплі довелося знизити ціну на свою продукцію. Зараз картопля для українців постачається за помірну вартість. Причиною зниження вартості картоплі стало стрімке погіршення якості цього овоча у сховищах, передає east-fruit.com.

Український ринок наразі відзначається надмірною пропозицією картоплі. Місцеві фермери намагаються якомога швидше реалізувати свою продукцію, оскільки вона псується.

Станом на початок квітня оптові ціни на картоплю в Україні знизилися до 4−10 гривень за кілограм. В середньому це на 18 відсотків дешевше, ніж навіть минулого тижня.

Картопля
Картопля

При цьому зниження вартості торкнулося як поставників імпортної, так і місцевої картоплі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

В оптових компаніях розповіли, що наразі на українському ринку є пропозиція якісної торішньої картоплі, привезеної з Польщі. Причому ціна на імпортну продукцію тримається в тому ж діапазоні, що й на картоплю вітчизняних виробників.

Дорога картопля, фото: Telegram
Дорога картопля, фото: Telegram

У порівнянні з минулорічними цінами за аналогічний період, картопля в Україні коштує в середньому на четверть дешевше.

Фермери стверджують, що це не остаточна пропозиція, і цілком можливе подальше зниження ціни на основний продукт харчування українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 47 гривень за лимони і 77 за молоду картоплю: які цінники в супермаркетах на овочі та фрукти у квітні.

Також ми писали, ціни на борщовий набір зросли з початку року на 20 гривень: як і з чого тепер готувати борщ.

Нагадаємо, чи загрожує Україні дефіцит яєць, м'яса та овочів під час війни: прогноз Мінагрополітики на найближчі місяці.