Україні не загрожує дефіцит яєць, м'яса птиці, молока, а також овочів. У Міністерстві аграрної політики та продовольства заявили, що внутрішній ринок України буде стабільним. Про це стало відомо з виступу заступника голови Мінагрополітики Тараса Висоцького під час телемарафону, пише РБК.

Тарас Висоцький заявив, що у зв'язку з війною Україна може скоротити експорт яєць, молока і м'яса, втім, внутрішній попит буде повністю закритий, тому українцям не слід очікувати дефіциту даних продуктів.

Скрін, відео YouTube магазин
Скрін, відео YouTube магазин

Прогноз

У той же час чиновник заявив, що тепличні овочі в 2022 році стануть менш доступними, але зазначив, що такі товари завжди були "преміальними" і не всі могли їх собі дозволити. Разом з тим овочі, які входять в борщовий набір істотно додавати в ціні не будуть, їх зможе дозволити собі кожен українець.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Посадки збільшено

Висоцький підкреслив, що в західних і центральних регіонах збільшені площі під посадку картоплі, капусти, буряка і моркви. Також працюватиме спільний проєкт уряду та міжнародних партнерів "Сади Перемоги", який дозволить утримати виробництво на рівні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 47 гривень за лимони і 77 за молоду картоплю: які цінники в супермаркетах на овочі та фрукти у квітні.

Також ми писали, ціни на борщовий набір зросли з початку року на 20 гривень: як і з чого тепер готувати борщ.

Нагадаємо, ціни на молоко, м'ясо, яйця і масло змінилися на початку квітня: скільки українці заплатять за базові продукти