Стало відомо про те, що в середу, 13 квітня відзначається День Іпатія Чудотворця. Яка історія у свята, прикмети, а також традиції. Що потрібно знати.

Про життя святого практично немає даних, так як це було вкрай давно. Також, невідомо як він став священнослужителем. Відомо лише про його страшну кончину. Єпископ брав участь у Першому Вселенському соборі, на якій засудили аріанську єресь, а вже повертаючись додому він був убитий тими ж аріанами.

Іпатій Чудотворець, фото: вільне джерело
Іпатій Чудотворець, фото: вільне джерело

Його били, кололи, кидали каміння по голові. Від цього він і помер, а нападники сховали тіло вбитого. Пізніше його все ж знайшли, і попрощалися як слід.

Ходять легенди, що за життя святий міг творити чудеса. Силою молитви він вигнав з палацу імператора змій, а також допомагав зцілитися людям. Також, до нього, як до лікаря, зверталися безплідні жінки. Вони хотіли народити дитину, але не могли. З цією проблемою Іпатій також легко справлявся.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іпатій Чудотворець, фото: вільне джерело
Іпатій Чудотворець, фото: вільне джерело

Жінка, яка народилася 13 квітня, несла в полі палаюче вугілля, розпалювала багаття, вогонь якого виліковував важку хворобу.

Також, жителі сіл розкладали чортополох, тим самим захищаючи себе від нечистої сили.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Щоб дізнатися, хто народиться-кидали з вулиці у двір чобіт. Якщо халява показувала на ворота, тоді буде дівчинка. Якщо на ганок - буде дівчинка, а припаді на підошву - страшна втрата дитини.

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Якщо погода в цей день тепла-літо буде таким же. Коли пташки весь день мовчати-провісник холодів, розслаблятися рано.

Нагадаємо, що День Івана Лествичника 12 квітня: як задобрити домовика, залучити удачу і передбачити погоду на літо

Раніше повідомлялося, що папа Римський Франциск закликав Путіна і росіян скласти зброю перед Великоднем

Також, Лія Ахеджакова показала "незламну" кухонну шафку з Бородянки.