Сьогодні у Варшаві, столиці Польщі, звучала повітряна тривога. Громадян попередили, що причиною включення сирени стала не небезпека з неба і це не вчення. Про справжню причину сирени пише польське видання Wyborcza.

Тривога прозвучала в пам'ять про жертви авіакатастрофи під Смоленськом в 2010 році, яка забрала життя президента Польщі Леха Качинського, його дружини і всього вищого керівництва країни. Пізніше розслідування вказало на російський слід у катастрофі. Припускають, що кремль навмисно підірвав борт з польськими чиновниками, щоб одним ударом обезголовити державу.

Смоленська трагедія
Смоленська трагедія

Польське видання зазначає, що рішення уряду використовувати сигнал повітряної тривоги для вшанування пам'яті жертв авіакатастрофи зустріло опір місцевої влади, яка вказувала на велику кількість біженців з України. Мери міст не без підстав вважали, що звук сирени для українців, які втекли до Польщі від бомбардувань, може стати причиною психологічної травми.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми однозначно відмовляємося! У Познані живуть десятки тисяч людей. Травмовані біженці, в тому числі діти, у яких викликає страх і сильний стрес навіть звук літака", – чинив опір мер міста Яцек Яськовяк.

Проте, у великих містах не відмовилися від своєї затії.

Нагадаємо, що Макрон - не найгірший варіант: у Франції проходять президентські вибори, Володимир Зеленський може залишитися без союзника.

Раніше ми повідомляли, що Борис Джонсон потрапив в "антирейтинг" Путіна і тому таємно їхав до Володимиру Зеленському: "розуміємо ризики".

Також стало відомо, що бдруг Путіна Сільвіо Берлусконі заговорив про злочини рф в Україні і засудив війну в Україні:"я глибоко розчарований..."