Українцям розповіли, що робити, якщо потрібно оформити лікарняний на роботу або в школу під час воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

У МОЗ зазначили, що порядок оформлення лікарняного залишається той же. Людині потрібно звернутися за медичною допомогою, після чого лікар робить висновок про стан здоров'я в електронній системі охорони здоров'я і відправляє висновок в електронний реєстр довідок непрацездатності.

Лікарняний. Фото: скріншот youtube
Лікарняний. Фото: скріншот youtube

Зазначається, у зв'язку з війною для українців діють деякі послаблення. Так, наприклад, декларацію подавати необов'язково. Якщо до війни пацієнту необхідно було оформити декларацію, щоб вибрати лікаря і потрапити на прийом, то зараз такої вимоги немає. Українців зобов'язані прийняти і оглянути без даного документа.

Е-лікарняний, скріншот із відео
Е-лікарняний, скріншот із відео

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також можна не звертатися до лікаря первинної медичної допомоги. У воєнний час громадяни можуть звернутися до вузькопрофільного фахівця, який також зможе відкрити і закрити лікарняний. Підкреслюється, що висновок лікар може зробити і в паперовій формі, якщо немає можливості зробити електронне.

Раніше інформаційний портал Знай писав, уряд виплатив авансом квітневі пенсії, але не всім – хто отримає гроші завчасно.

Також ми інформували, допомога на поховання пенсіонера: у Пенсійному фонді розповіли українцям, як отримати допомогу під час війни.

Крім того, наш портал повідомляв, отримати пенсію або забрати посилку: "Укрпошта" показала в яких областях і як працюють відділення, карта