В Україні через російську агресію почався активний "Пушкінопад". Багато населених пунктів, в яких стоять пам'ятники діячам російської культури, поспішають позбутися спадщини кривавої імперії.

Першими стали Мукачево та Тернопіль – там ще на початку війни вирішили знести пам'ятники класика російської літератури, поетові Олександру Пушкіну.

Слідом за цими містами на сесії Ужгородської міської ради було прийнято рішення про демонтаж погруддя відомого російського поета.

Олександр Пушкін
Олександр Пушкін

"Це робиться з метою проведення заходів з дерусифікації у зв'язку з військовою агресією Росії проти України», - заявляють у міськраді.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У містах, де пам'ятника Пушкіну немає, вирішили зносити інші скульптури, імекющіе ставлення до культурного та історичного простору Росії.

Зокрема, у Білій Церкві Київської області під сном відправили пам'ятний знак воїнам II Київського козачого полку (1812 рік) «Гренадер 1812 р.», який був встановлений у радянські часи.

Після "ленінопаду" (2014 рік) це друга хвиля позбавлення України від російсько-радянської культури та ідеології. Путін, який мріє "денацифікувати" Україну і перетворить українців на «недоруських», домігся своїми діями прямо протилежного ефекту.

Нагадаємо, раніше 84-річний пенсіонер, який віддав 5000 грн на ЗСУ, показав приклад іншим: зібрали вже десятки тисяч.

Як повідомляв портал " Знай.ua", пропагандист Соловйов виправдав окупантів, знайшовши в Бучі британські спецслужби.

Також " Знай.ua " писав, що "друга армія" воює з пам'ятниками, окупанти розстріляли монумент Тарасу Шевченку.