На Київщині російські окупанти обстріляли пам'ятник українському Кобзареві - Тарасу Григоровичу Шевченку.

Про це повідомила українська метеорологиня Наталка Діденко у Facebook.

Так, стало відомо, що російські окупанти продовжують знищувати культурну спадщину в Україні. Так, армія загарбників розстріляла пам’ятник українському письменнику Тарасу Шевченку в селищі Бородянка, що на Київщині.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

" Пам‘ятник Тарасу Шевченку в Бородянці… Фото з мережі", - зазначила метеорологиня Наталка Діденко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Варто нагадати, що станом на вечір суботи, 2 квітня, Збройні Сили України звільнили всю Київщину від російських окупантів. Зокрема від загарбників було звільнено міста Ірпінь, Бучу та Гостомель. Згодом, стало відомо, що у цих містах російські окупанти безжально розстрілювали мирне населення.

Буча після окупації. Фото: скрін youtube
Буча після окупації. Фото: скрін youtube

Як повідомив в ефірі Радіо Свобода радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, у Бучі на Київщині під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 людей. Однак російська влада все заперечує та називає численні фото- та відеосвідчення цих вбивств "провокацією" та "постановкою".

Нагадаємо, українки, які побували в російському полоні, розповіли про приниження і тортури: "Роздягли догола, поголили налисо..."

Раніше Знай писав, ЗСУ "приземлили" розпіарений вертоліт ворога протитанковим комплексом "Стугна" – "Це фантастика!"

Також Знай повідомляв, СБУ затримала очільника Миколаївської окружної прокуратури за підозрою у держзраді – передавав ворогу імена і паролі