Стало відомо про те, що чекає чоловіків, які нелегально покинули Україну під час війни. Для них приготували кілька "сюрпризів", які явно мало кому сподобаються.

Про це розповіли в Раді національної безпеки і оборони. Андрій Данилов зазначив, що так чинити було не можна, і всі про це прекрасно знали.

Всі чоловіки, які після початку воєнного стану в Україні незаконно покинули країну, на зворотному шляху будуть затримані для отримання пояснень.

Олексій Данілов. Фото: Youtube
Олексій Данілов. Фото: Youtube

"Коли хтось буде повертатися на територію нашої країни, ми чітко будемо розуміти, коли він її покинув. Система прикордонників працює бездоганно", - підкреслив секретар РНБО.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Далі він зазначив, що всі ті, хто виїхав з країни після введення в країні воєнного стану фіксуються, і на зворотному шляху потрібно буде пояснити, через який пункт і яким способом вони покинули країну. Чоловіки повинні будуть пояснити на якій підставі вони також їхали. Кожен хто поїхав по роботі, також буде зобов'язаний надати окремий документ від прикордонників.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР
Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

Нагадаємо, що вранці 24 лютого Росія почала повномасштабну війну в Україні. Ця подія змінила життя українців раз і назавжди. Більше 10 мільйонів громадян були змушені покинути свій будинок, і близько 4 мільйонів громадян опинилися в інших країнах.

При цьому, через воєнний стан діяли деякі обмеження на виїзд. Випускали тільки жінок, літніх дітей, дітей, а також багатодітних батьків і батьків одинаків.

Олексій Данілов, скріншот з відео
Олексій Данілов, скріншот з відео

Воєнний стан в країні станом на сьогодні діє до 25 квітня. Чи будуть його продовжувати-невідомо.

Нагадаємо, що Лілія Ребрик емоційно заспівала разом з дочками для підняття бойового духу

Раніше повідомлялося, що вєсенний призов - 2022 в армію скасовується: війна завадила всім планам

Також, в Україні можуть зрости ціни на тютюнові вироби.