Вже півтора місяці в Україні йде війна, і понад 10 з половиною мільйонів українців були змушені покинути свій будинок. Як адаптуватися до життя серед великої кількості людей.

Це поради від Центр громадського здоров'я. Багатьом довелося вийти із зони комфорту через війну.

Спочатку потрібно дотримуватися розпорядку дня. Харчуватися в один і той же час. Це допомагає створити звички, які ви повторюєте кожен день. На перший погляд досить зрозумілий рада, але мало хто дотримується цього.

Далі потрібно визначити функції простору в приміщенні: зона відпочинку, роботи, відпочинку, конфіденційності, взаємодії. Вкрай важливо знайти місце, де ви зможете побути наодинці зі своїми думками. Серіали відмінно відволікають від цього.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Важливо пам'ятати про дітей, адже їм теж складно пристосуватися до нових умов. Для дітей важливо навчитися дотримуватися режиму дня.

Перехожі, фото Знай
Перехожі, фото Знай

Завжди висловлюйтеся про те, що вас хвилює. Не слід замовчувати події, які відбуваються. Будьте чесними і з дітьми, коли говорите їм про причини вимушеного переїзду.

Домовтеся про кодові слова. Це на перший погляд другорядне, але насправді вкрай важливо. Певне слово буде висловлювати вашу позицію або пропозицію. Навпаки, знак того, що ви хочете побути наодинці.

200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.
200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.

Ставтеся один до одного з добротою і повагою. Зараз вкрай важливо залишатися людьми, навіть незважаючи на випробуваний стрес і напругу. Проявляйте добро, і бережіть своє психічне здоров'я.

Ці поради допоможуть вам впоратися з усіма подіями, які зараз нас всіх оточують.

200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.
200 українських біженців в очікуванні притулку в США, фото: CNN.

Нагадаємо, що ціни на борщовий набір зросли з початку року на 20 гривень: як і з чого тепер готувати борщ

Раніше повідомлялося, що жеОлена Дмитра Комарова Олександра Кучеренко розповіла, що робить заради перемоги України

Також, Сергій Свєтлаков опустив російський менталітет.