Вже не за горами дачний сезон, а це означає, що саме час подбати про розсаду. Безсумнівно одна з найулюбленіших культур дачників - перець, проте він вважається одним з найбільш примхливих.

Для того щоб зібрати хороший урожай перцю, потрібно знати кілька тонкощів і хитрощів, яких потрібно дотримуватися на етапі вирощування розсади, передає Телеграм-канал "Щоденник Дачника. Сад і город".

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Перець, як одна з найбільш "примхливих" і вибагливих овочевих культур, відрізняється тривалим проростанням і повільним зростанням. У перші 10-14 днів після сходів перці нарощують кореневу систему.

До пікіровки розсаду не бажано підгодовувати. При цьому саму пікіровку потрібно здійснювати, коли з'являються перші два справжніх листа.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Розсада, кадр з відео
Розсада, кадр з відео

Як тільки ви помітили, що ваша розсада перців зійшла, відразу ж потрібно поставити її на південне вікно або організувати підсвічування. З ранку і до пізнього вечора перці повинні знаходиться під світлом, його потрібно вимикати тільки вночі.

Якщо ви будете дотримуватися всіх цих правил, то ваша розсада вийде дуже сильною і дасть хороший урожай, якому точно зможуть позаздрити ваші сусіди по дачі.

Нагадавши, яку розсаду потрібно обов'язково висадити в лютому: хитрощі вирощування овочів і квітів від досвідчених дачників

Раніше Знай писав, вщипнути за корінець: яким культурам протипоказана пікіровка розсади, щоб не втратити урожай

Також Знай повідомляв, Як правильно вирощувати перці на власному городі: хитрощі, які допоможуть зібрати величезний урожай