Служба безпеки України затримала керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа. Його звинувачують у державній зраді. Про це розповіли в СБУ.

Як повідомляється, чиновник передавав росіянам відомості про обстріли по Миколаєву. Крім того, він повідомляв противнику добові паролі на блокпостах, відомості про загиблих військовослужбовців і цивільних осіб, та іншу стратегічно важливу інформацію на кшталт місць утримання полонених.

"У СБУ є аргументовані докази, що він співпрацював з представниками силових структур Росії. І використовував посередника, щоб відвести сліди від себе", - розповіли в СБУ.

Чиновника-зрадника вдалося затримати в рамках спецоперації: співробітники СБУ через підставну особу передали йому підроблені списки загиблих військовослужбовців Збройних сил України, а через деякий час ці ж списки були зафіксовані в розпорядженні представника Росії, за яким теж велося стеження СБУ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У Службі безпеки додали, що після допиту підозрюваний зізнався у скоєних злочинах.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, навіщо на дітях пишуть імена та номери телефоном.

Як раніше повідомляв портал "Знай", "Не допомогло": ЗСУ знищили техніку окупанта, яку поливав" святою водою " Російський батюшка. Благословляв на вбивства дітей.

Також портал "Знай" писав, що у мережі розповіли, як змінився Володимир Зеленський під час війни в Україні.