Війна в Україні внесла свої корективи у вартість основних продуктів харчування. Однак ціни в квітні в порівнянні з березнем змінилися не так сильно, як можна було очікувати. Про це розповіли на порталі "Мінфін".

У найбільших супермаркетах ціни на той же цукор в середньому тримаються на одному рівні, найпопулярніші крупи подорожчали, а соняшникова олія трохи подешевшала.

Цукор

Минулого місяця середня вартість кілограма цукру становила 26,25 гривень, а в квітні знизилася на 12 копійок, до 26,13 гривень. При цьому трикілограмова упаковка цукру обійдеться в ті ж 77,90 гривень.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Соняшникова олія

Ціна пляшки соняшникової олії "Олейна рафінована" об'ємом в 850 мілілітрів знизилася майже на дві гривні – до 55,40 Гривень у квітні замість 57,24 Гривень у березні.

Крупи і макарони

Гречана крупа подорожчала майже на 20%. Якщо найдешевша гречка в квітні коштувала 50,81 гривень за кілограм, то в квітні за неї доведеться викласти 59,25 гривень.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Рис довгозернистий подорожчав-замість 44,18 гривень став 47,40 гривень за кілограм. Круглий рис подорожчав з 34,45 гривень до 40,50 гривень за кілограм. Трохи дешевше став тільки пропарений рис - замість 36,77 гривень до 33,80 гривень за кілограм.

Макаронні вироби теж трохи подешевшали-з 26,13 гривень до 25,80 гривень за кілограм.

Скрін, відео YouTube макарони
Скрін, відео YouTube макарони

Нагадаємо, що кадирівці ліквідували світлофор і обстріляли повітря: свої" перемоги " виклали в TikTok

Раніше повідомлялося, що українцям розповіли, в якому місті Польщі вигідніше залишитися, і що з цінами на продукти - інформація для біженців.

Також, Зеленський відкликає українських послів з Марокко та Грузії через відсутність результатів для держави