Українцям розповіли, чи вистачить сил і ресурсів для того, щоб утримати власне виробництво м'яса в умовах війни. Питання, яке цікавить багатьох.

Експерти розповіли, чи буде достатньо Україні м'яса, і чи можна зберегти виробництво в умовах війни.

Директор ННЦ "Інституту аграрної економіки" Юрій Лупенко зазначає, що в регіонах, де ведуться посилені бої, під загрозою опинилися не тільки люди, а й тварини.

М'ясо / фото: Pixabay
М'ясо / фото: Pixabay

Експерт зазначає, що уваги, перш за все, вимагають об'єкти промислового тваринництва, де відбуваються бої. Так історично склалося, що заради забезпечення продуктами жителів великих промислових центрів, навколо них відкривали подібні підприємства.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зараз ці потужності опинилися в небезпеці через ворожі війська з боку Російської Федерації, які намагаються оточити міста Східної, Південної, а також північної частин України.

Поки що експерти оцінюють ситуацію як задовільну, і завдяки торішньому врожаю, запас корму на початок року істотно перевищував торішній. Тому, на даний момент приводу для занепокоєння немає.

М'ясо / скріншот з відео
М'ясо / скріншот з відео

А ось що стосується препаратів, ситуація неоднозначна, так як більша їх частина імпортується в Україну. Підстав для дефіциту мало, але, в разі чого, це може стати серйозною загрозою.

М'ясо, молоко і яйця залишаються доступними для українців навіть у місцях бойових дій, але це за умови незначного зростання цін.

Зберігання м'яса, скріншот: YouTube
Зберігання м'яса, скріншот: YouTube

"Скорочення поголів'я, обсягів виробництва і зростання збитковості основних видів тваринницької продукції вимагає більш дієвих механізмів підтримки, а для України, де рівень споживання молока і м'яса далекий від раціональних норм, це питання ще більш актуальне", - коментує Лупенко.

Нагадаємо, що Зеленський відкликає українських послів з Марокко та Грузії через відсутність результатів для держави

Раніше повідомлялося, що другий термін там? Володимир Зеленський обійшов Байдена в рейтингу довіри жителів США. Американці довіряють президенту України Володимиру Зеленському

Також, Жан Беленюк показав новий патріотичний образ, не зміг втриматися: після війни в цьому ходитиме вся країна