Вже більше чотирьох мільйонів українців покинули рідну країну через війну. Це був вимушений захід, щоб убезпечити себе і дітей. Багато хто опинився в іншій країні вперше, і не знає, що робити далі.

У цьому матеріалі можна знайти список корисних сервісів, які допоможуть відчувати себе на чужині трохи впевненіше. Йдеться про громадський транспорт, роботу, а також житло.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР
Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

В середньому кількість тих, хто щодня залишає країну - 40 тисяч. Більшість з них залишається в Польщі, хтось їде в Румунію, Німеччину, Чехію і так далі.

Європа, фото з pxhere
Європа, фото з pxhere

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Першим питання, і вельми логічний-де жити. Крім спеціальний сервісів з пошуку житла, можна знайти тих, хто запрошує біженців пожити абсолютно безкоштовно.

Ось, деякі сервіси:

  • Ukraine Take Shelter - один з найпопулярніших ресурсів з пошуку квартири. Можна знайти варіант практично по всьому світу;
  • I can help - ще один вкрай корисний сервіс з пошуку даху над головою. Створений він у вигляді карти, а житло в наявності відзначено синіми позначками;
  • Host4Ukraine - тут знайдете безпечне житло в різних куточках світу;
  • Ukraine Now;
  • Shelter for UA;
  • Airbnb;
  • booking.com.

Також, досить логічне наступне питання - як заробляти на життя. У цьому Вам допоможуть наступні сервіси: Upwork, Linkedin, Jobs for Ukraine, Remote work Ukraine, Remote Ukraine, UATalents.

Барселона, фото: Знай.uа
Барселона, фото: Знай.uа

Європейські транспортні компанії створили спеціальний тариф, який дає право на безкоштовний проїзд в поїздах внутрішнього і міжнародного сполучення, автобусах, і також в громадському транспорті по місту.

Нагадаємо, що у Генштабі назвали відведення військ Росії від Києва обманним маневром

Раніше повідомлялося, що Великобританія готова бути одним з гарантів безпеки України

Також, у Туреччині поставили крапку на російських питаннях Криму і Донбасу