Стало відомо про те, що в результаті теракту, що стався на території Ізраїлю, загинуло двоє українців. Всього кількість жертв зросла до п'яти.

Про це стало відомо завдяки Міністерству закордонних справ України.

В результаті терористичного нападу, що стався в ізраїльському місті Бней-шлюб ще 29 березня, загинуло п'ятеро людей. Двоє з них є громадянами України.

"Українці довгий час проживали в Ізраїлі, обидва жителі Чернівецької області. Посольство України зараз вживає заходів для інформування рідних загиблих і надання їм консульської допомоги, а також взаємодіє з поліцією в рамках розслідування теракту", — повідомив радник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що за попередньою інформацією, винуватцем даного терористичного нападу став 26-річний палестинець. Раніше він вже був укладений, і продовжував нелегально працювати в місті Бней-шлюб.

У 2013 році він відсидів півроку в ізраїльській в'язниці за торгівлю зброєю і членство в ФАТХ.

У чому справжня причина теракту зараз належить з'ясувати місцевим співробітникам правоохоронних органів. Примітно, що після розстрілу сам терорист був убитий.

Терористичні організації ХАМАС і Ісламський джихад вітали теракт в Бней-браку. ХАМАС назвав його "природною реакцією на злочини Ізраїлю проти палестинського народу і святих для нього місць". Ісламський джихад заявив, що теракт є "операцією наших героїв в тилу ворога".

Всього в країні за останній місяць в терактах було вбито 11 осіб, а також десятки отримали серйозні травми.

Нагадаємо, що "Хвилина мовчання": студент 3-го курсу і його батько були вбиті окупантами при спробі евакуації

Раніше повідомлялося, що 7-річна Варвара збирала гроші на новий iPhone, але віддала їх на допомогу ЗСУ: волонтери здійснили її маленьку мрію

Також, українські військові знищили сім танків окупантів і протитанкову гармату: оперативна інформація від Генштабу