Стало відомо про те, що турецька компанія Baykar Makina представила новий безпілотник з українським двигуном. Назвали його Bayraktar MIUS Kızılelma.

Це прототип нового бойового БПЛА, який вирішили оснастити українськими двигунами. Про це стало відомо завдяки офіційному акаунту компанії в соціальній мережі Twitter.

Відповідні фото були опубліковані на сторінці компанії Baykar Makina в Twitter 27 березня.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"MUIS буде оснащений реактивним двигуном і, як очікується, зможе злітати і приземлятися на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu (будується)" - йдеться в повідомленні під постом.

Підсумкова назва Kızılelma, що в перекладі означає Червоне яблуко.

Новий турецький безпілотник, фото: скріншот
Новий турецький безпілотник, фото: скріншот

Він стане першим реактивним безпілотником компанії, і платформа буде літати з надзвуковою швидкістю на величезній висоті. Перший виліт планується вже наступного року.

Раніше директор і співвласник компанії підтримав Україну, і засудив Росію за вторгнення на чужі території.

"Я рішуче засуджую незаконне втручання Росії, що ігнорує суверенітет незалежної держави. Підтримую Крим і Україну, батьківщину наших турецьких братів", - написав Байрактар на своїй сторінці в соціальній мережі.

Не можна не відзначити, що українці використовують безпілотники турецького походження проти військ Російської Федерації, і вони стали вже справжнім символом перемоги для українського народу.

Нагадаємо, що дівчина пережила бомбардування театру в Маріуполі і згадала, як це було

Раніше повідомлялося, що Катя Осадча шукає малюкові з Маріуполя сім'ю, приховуючи від нього загибель батьків

Також, бойці тероборони отримають такі ж пільги, як і воїни ЗСУ: дострокова пенсія та підвищені виплати