Історія винаходу великої любові. Мало хто знає, що за назвою улюбленого українцями безпілотника Байрактар живе добра Східна казка.

Йдеться про Сельчука Байрактара, який народився 7 жовтня 1979 року. Його батько Оздемір Байрактар заснував компанію "Baykar Makina", яка займалася розробками в авіаційно-космічній сфері, виготовляла робототехніку, а також системи управління. Серед розробок були і безпілотні літальні апарати.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

Сам Сельчук закінчив Стамбульський університет в 2002 році, і у нього є ступінь магістра Пенсільванського університету.

Широку популярність Сельчук Байрактар отримав лише в травні 2016 року, коли взяв участь у навчаннях в Ізмірі, де компанія його батька представила нову розробку: "Bayraktar TB2", який через 6 років так згодився українцям.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За рішенням начальника Головного штабу Збройних сил Туреччини Хулусі Акара, даний БПЛА був прийнятий на озброєння турецької армії. У Сельчука також є ліцензія пілота.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

Свій винахід він присвячує своїй коханій дівчині, і просить її руки, а ім'я цієї східної красуні - Сюмейе Ердоган. Це наймолодша дочка президента Туреччини Реджепа Ердогана, і його улюблениця.

"Батько називає дочку не інакше, як "моя газель", - повідомляє кореспондент турецької служби ВВС Ірем Кокер. - "У Туреччині цим словом називають красивих і дорогих людей".

У 2015 році з'явилися чутки про те, що вона може взяти участь у парламентських виборах, але цього не сталося. До цього вона була радником свого батька.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

На даний момент жінка займає посаду в Організації із захисту прав турецьких жінок. Крім участі в кампанії батька, вона також отркито підтримує його і уряд.

Сам Сельчук Байрактар відіграє ключову роль у розробці та виробництві нових безпілотників.

Нагадаємо, що ЗСУ знищили 15 тис російських окупантів, які увірвалися на територію України-звіт Генштабу

Раніше повідомлялося, що молодая красуня у формі загинула під ворожим обстрілом-їй було всього 22

Також, окупанти вивезли 5-річну українку з бабусею в Білорусь: дитину прооперували і скоро повернуть додому.