Історія винаходу великої любові. Мало хто знає, що за назвою улюбленого українцями безпілотника Байрактар живе добра Східна казка.

Йдеться про Сельчука Байрактара, який народився 7 жовтня 1979 року. Його батько Оздемір Байрактар заснував компанію "Baykar Makina", яка займалася розробками в авіаційно-космічній сфері, виготовляла робототехніку, а також системи управління. Серед розробок були і безпілотні літальні апарати.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

Сам Сельчук закінчив Стамбульський університет в 2002 році, і у нього є ступінь магістра Пенсільванського університету.

Широку популярність Сельчук Байрактар отримав лише в травні 2016 року, коли взяв участь у навчаннях в Ізмірі, де компанія його батька представила нову розробку: "Bayraktar TB2", який через 6 років так згодився українцям.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

За рішенням начальника Головного штабу Збройних сил Туреччини Хулусі Акара, даний БПЛА був прийнятий на озброєння турецької армії. У Сельчука також є ліцензія пілота.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

Свій винахід він присвячує своїй коханій дівчині, і просить її руки, а ім'я цієї східної красуні - Сюмейе Ердоган. Це наймолодша дочка президента Туреччини Реджепа Ердогана, і його улюблениця.

"Батько називає дочку не інакше, як "моя газель", - повідомляє кореспондент турецької служби ВВС Ірем Кокер. - "У Туреччині цим словом називають красивих і дорогих людей".

У 2015 році з'явилися чутки про те, що вона може взяти участь у парламентських виборах, але цього не сталося. До цього вона була радником свого батька.

Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело
Сельчук Байрактар, фото: вільне джерело

На даний момент жінка займає посаду в Організації із захисту прав турецьких жінок. Крім участі в кампанії батька, вона також отркито підтримує його і уряд.

Сам Сельчук Байрактар відіграє ключову роль у розробці та виробництві нових безпілотників.

Нагадаємо, що ЗСУ знищили 15 тис російських окупантів, які увірвалися на територію України-звіт Генштабу

Раніше повідомлялося, що молодая красуня у формі загинула під ворожим обстрілом-їй було всього 22

Також, окупанти вивезли 5-річну українку з бабусею в Білорусь: дитину прооперували і скоро повернуть додому.