Мадлен Олбрайт, перша жінка-держсекретар США, яка допомагала керувати зовнішньою політикою Заходу після холодної війни, померла у віці 84 років.

Померла Мадлен Олбрайт, перша жінка-держсекретар США, пише CNN. Її смерть була підтверджена співробітникам Albright Stonebridge Group, компанії, заснованої Олбрайт.

Мадлен Олбрайт. Фото: Youtube
Мадлен Олбрайт. Фото: Youtube

Олбрайт була центральною фігурою в адміністрації президента Білла Клінтона, спочатку вона обіймала посаду посла США в ООН, а потім стала першим дипломатом країни на другий термін.

Вона виступала за розширення НАТО, наполягала на тому, щоб Альянс втрутився на Балканах, щоб зупинити геноцид та етнічні чистки, прагнула зменшити поширення ядерної зброї та відстоювала права людини та демократію по всьому світу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ця жінка асоціювалася з лицем зовнішньої політики США, коли завершилася холодна війна та під час війни з тероризмом та нападом 11 вересня 2011 року.

Цитати: "Путін вірить у змову проти Росії". "Мета Путіна - підірвати і роз'єднати Європу. Він хоче, щоб НАТО усунулося зі своєї сфери впливу". "Путін ввів війська до Сирії, щоб відвернути увагу від України та посилити вплив на Близькому Сході. Його головна мета – продемонструвати міць Росії".

В журналі Time відреагували на трагічну новину, та випустили обкладинку з фото Мадлен Олбрайт.

Мадлен Олбрайт. Фото: Twitter
Мадлен Олбрайт. Фото: Twitter

Нагадаємо, раніше путін сховав охорону серед простих росіян на концерті: боїться всіх.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Лондоні показали, як голий лукашенко лізе в "криваву" ванну до путіна.

Також "Знай.ua" писав, що переляканий путін змінив вже тисячу працівників, боячись бути отруєним