Стало відомо про те, що в Латвії загорілася церква під час служби. Сталося це відразу після питання про прощення російських солдатів.

Сталося це в неділю, 20 березня, під час служби в Балдонській Євангелічно-лютеранській церкві. Всередині храму почалася пожежа. При цьому, все це було в прямому ефірі.

Загальнонаціональний канал Латвії LTV1 вів пряму трансляцію з богослужіння в церкві. Під час проповіді пастора хтось почав кричати "Вогонь".

Примітно, що в той момент пастор говорив про ситуацію в Україні, а саме про те, чи можна прощати російських солдатів, які безжально продовжують вбивати місцевих жителів вже практично місяць.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Чи можемо і ми будемо прощати тих, хто вбиває, тому що вони коряться наказам, і будемо прощати тих, хто наказує вбивати?"- говорив в той момент священик.

Храм в Латвії, фото: LTV
Храм в Латвії, фото: LTV

Багато хто сприйняв це як знак долі, мовляв такому гріху немає прощення.

У свою чергу Державна пожежно-рятувальна служба (ДПРС) повідомляє, що виклик надійшов об 11:37. У церкві загорівся дах - на площі 165 квадратних метрів. До приїзду ДПРС з будівлі евакуювали 20 осіб.

Через трохи більше години пожежу вдалося ліквідувати. На щастя в результаті інциденту немає ні жертв, ні постраждалих.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Парафіяни відзначили, що диму при цьому не було, інакше всі б помітили вогонь набагато раніше.

В результаті пошкоджено дах, а також приміщення під ним. Також, весь храм тепер залитий водою. Пощастило, що церква застрахована, тому найімовірніше збиток буде відшкодовано.

Нагадаємо, що Сергій Жадан повідомив про обстріл українських медиків: "але працюють, не бояться"

Раніше повідомлялося, що Надю Дорофєєву відвели у Володимира Дантеса? Фанати вирахували розлучника

Також, Шойгу відсторонив командувача 6 армією рф: не дорахувалися 2000 солдатів