Громадяни України, які через військові дії були вимушені покинути свої домівки і переїхати в більш безпечні регіони, можуть розраховувати на підтримку від держави.

Наразі вимушені переселенці стикаються із відсутністю житла та втратою стабільного заробітку. Втікаючи від постійних обстрілів, які становлять загрозу для життя, українці стикаються із іншими, не менш важливими, проблемами.

У зв’язку із цим Уряд затвердив рішення, відповідно до якого біженцям в Україні виплачуватимуть грошову підтримку.

Фото: prostir.ua переселенка
Фото: prostir.ua переселенка

Біженцям, які не покидали межі країни, держава виплачуватиме по дві тисячі гривень на місяць. Це стосується мешканців регіонів, де наразі ведуться активні бойові дії.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На утримання дітей в таких родинах переселенців виділятимуть по три тисячі гривень щомісяця на кожну дитину.

Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels
Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels

Особам з інвалідністю, яким довелося залишити рідну домівку через війну, платитимуть по три тисячі гривень на місяць.

Тим роботодавцям, які візьмуть на роботу переселенця, держава виплачуватиме по 6,5 тисяч гривень на місяць. Із цих коштів можна платити найнятому біженцю.

Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels
Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels

Для підтримки бізнесу запроваджено кредити під 0% та скасовано перевірки.

Тим родинам у безпечних регіонах, які прихистили в себе вимушених переселенців, також передбачена компенсація витрат на комунальні послуги в розмірі 450 гривень на місяць за кожного біженця.

Нагадаємо, що українським біженцям розповіли про особливості життя в Німеччині: середні витрати, зарплати і оренда житла.

Раніше повідомлялося, що Оля Полякова звернулася до Білорусі, щоб запобігти неминучій біді

Також, митрополит Епіфаній розкрив кровожерливу сутність Путіна