Українцям розповіли про латки в Німеччині, і про середні витрати а життя. Що потрібно знати біженцям, які потрапили в країну.

Все більше людей, які тікають від війни Росії з Україною, прибувають до Німеччини. Частина з них їдуть до родичів або знайомих, але є і такі, хто потрапив в країну без будь-яких зв'язків. Для жителів України працює спрощена система в'їзду в країну. Можна це зробити навіть без візи або біометричного паспорта. Проїзд безкоштовний, як і медична допомога, продукти харчування та деякі речі.

ТИМЧАСОВИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ В ПЕРЕМИШЛІ, ПОЛЬЩА, NURPHOTO VIA GETTY IMAGES
ТИМЧАСОВИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ В ПЕРЕМИШЛІ, ПОЛЬЩА, NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Українцям також надають фінансову допомогу на кишенькові витрати, оплату житла, а також соціальна допомога на дитину - 80 євро за одну. Всього вони можуть отримати 135 євро на одного, і 244 євро на пару.

Біженець. Фото: скріншот відео
Біженець. Фото: скріншот відео
Біженець. Фото: скріншот відео

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З 1 січня 2015 р.в Німеччині існує закон про мінімальну заробітну плату. Це буде залежати від сфери, де працює людина. Середні зарплати в Німеччині на 2022 рік становлять близько 2225 євро після сплати всіх податків.

Для того, щоб знайти роботу в країні, українцям без візи потрібно звернутися в місцеві міграції, і там вам повинні видати довгостроковий вид на проживання. Слід звернути увагу на те, що займатися оплачуваною роботою під час безвізового перебування не можна.

Найбільше вакансій для українських переселенців зібрано на сайті Jooble.

Що стосовно житла. Можна зупинитися у родичів або знайомих, якщо є така можливість. Також, волонтери часто допомагають знайти житло безкоштовно.

Кордон, фото: скріншот з відео
Кордон, фото: скріншот з відео

Є варіант з орендою, але це досить дорого. Наприклад, у Берліні за квартиру просять приблизно 630 євро на місяць. У Баварії ціни більш демократичні, і вже оренда коштує 440-600 євро на місяць. Це все за однокімнатні квартири.

Також є кілька посилань, які допоможуть нужденним в житло в Німеччині, не може його знайти і не має можливості оплатити оренду:

  1. Сайт Unterkunft Ukraine, де можна надати або отримати допомогу з пошуку житла;
  2. На Airbnb пропонують житло для українських біженців, що надається через гуманітарних партнерів.
  3. З пошуком житла допомагають на сайті Ukr-Dim.
  4. Також допомагати звичайні волонтери, серед яких багато українців.

Нагадаємо, що Зеленський і Путін не зустрінуться найближчим часом, в Кремлі назвали причину

Раніше повідомлялося, що Оля Полякова звернулася до Білорусі, щоб запобігти неминучій біді

Також,митрополит Епіфаній розкрив кровожерливу сутність Путіна