Стало відомо про те, що власникам житла, які безкоштовно прихистили переселенців, збираються компенсувати всі витрати.

Про це у своєму звернення сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Кабінет Міністрів вже схвалив виплату для українців, які безкоштовно прихистили до себе біженців з гарячих точок України. Вони покриють оплату комунальних витрат.

Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.

"На сьогоднішній день вже тисячі жителів регіонів, де відносно спокійно, прийшли на допомогу нашим громадянам, які покинули свої будинки через війну. Вчора уряд прийняв рішення, спрямоване на підтримку саме таких власників житла, які приймають у своїх будинках безкоштовно", - сказав Чернишов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За кожного переселенця, як зазначається, буде заплачено приблизно по 450 гривень на місяць, і для цього потрібно буде заздалегідь звернутися до місцевих органів з повідомленням, скільки місць ви можете надати для біженців.

Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео
Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео

За дорученням Президента України був розроблений спеціальний пакет підтримки внутрішньо переміщених осіб. Там будуть врегульовані питання виплат, працевлаштування, а також розміщень осіб, які вимушено покинули своє житло.

Варто відзначити, що з початку російського вторгнення Україну покинуло вже понад 3,3 мільйонів чоловік, як відзначають в ООН.

Перехожі, фото: Знай.ua
Перехожі, фото: Знай.ua

З них понад 2 мільйони виїхало до Польщі, півмільйона до Румунії, 359 тисяч українців дісталися Молдови, майже 300 тисяч — Угорщини. До Словаччини виїхали 240 тисяч осіб.

Вони мають право жити в Європейському Союзі близько трьох років.

Нагадаємо, що у Сумах через ворожий обстріл стався витік аміаку на заводі: названо зону потенційного ураження

Раніше повідомлялося, що Григорій Решетник з дружиною подарував українцям надію, як у Дорофєєвої і Дантеса не буде

Також, до Олексію Арестовичу заявилася поліція з собаками, потім почалася дівчинка-цукерка